Czy wiesz , że ekspresy firmy NIVONA potrafią przygotować kawę na kilka sposobów ?

Serwis, wynajem i naprawa drukarek Wrocław

Udostępnij

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email



W zależności od wybranego profilu kawa przygotowywana jest pod różnym ciśnieniem, szybkością parzenia i czasem oddziaływania na świeżo zmieloną kawę. Wszystko to po naciśnięciu jednego przycisku. Stąd nazwa Barista in a Box.
ekspresy nivona barista in a box 1599217935

 

 Funkcja Moja Kawa pozwala na zapisanie aż do 18 przepisów kawowych, dzięki którym ty i twoi bliscy lub pracownicy stworzycie i zapiszecie w pamięci napoje w stu procentach dopasowane do waszych preferencji. Zarówno pod względem smaku i mocy, jak i temperatury czy ilości wody lub mleka. Przygotowując je później za pomocą zaledwie kilku kliknięć.

rodzaje kaw
W ziarnie kawy znajduje się ponad 800 różnych aromatów, które można uwolnić w zależności od wybranego rodzaju parzenia. Dzięki naszemu wyjątkowemu systemowi Aroma Balance teraz masz wybór. Od zrównoważonego i łagodnego smaku, po wyrazistą moc – możesz wybierać spośród trzech profili smakowych. Wydobądź wszystko co najlepsze z każdego ziarna.
Aroma Balance Profile

Ustaw 3 profile aromatyczne i porównaj uzyskaną kawę. W zależności od rodzaju kawy (Arabica lub Robusta) oraz palenia (lekko/ średnio/ ciemno) można otrzymać dużą różnorodność cudownych alternatyw smakowych.

Smak jest zawsze inny. Wybierając jeden z profili: dynamiczny, stały lub intensywny, smak kawy różni się od delikatnie kwaśnego przez owocową nutę do lekko, średnio lub wyraźnie gorzkiego smaku, wszystko zależy od rodzaju kawy oraz sposobu jej palenia.

System Aroma Balance imituje umiejętności baristy. Jego ustawienia różnią się pod względem ciśnienia, szybkości gorącej wody i czasu oddziaływania na świeżo zmieloną kawę. Trzy profile aromatu opracowano podczas szczegółowych testów tak aby można było doświadczyć różnych smaków i aromatów przy użyciu jednego rodzaju ziaren kawy.

Trzy profile aromatu : dynamiczny, stały lub intensywny, zostały uwzględnione w modelu CafeRomatica 1030 oraz w modelach 788, 778 oraz 768 z serii 7. Różnią się pod względem etapów w procesie parzenia. W ten sposób uzyskujemy różne smaki i aromaty: owocowe, lekko kwaskowate, orzechowe aż po łagodne i wyraźnie gorzki.